Famílies – Pujada del pessebre a la Casa Alta (Alt Penedès) – 16/12/2012

25a excursió del Grup de Muntanya en Família, en aquesta ocasió per pujar el pessebre a la Casa Alta sortint de Castellet i passant per can Balaguer, cal Cremat, can Cassanyes, la Casa Alta, el fondo de la Bovera i Torrelletes.

Ha estat el diumenge 16 de desembre de 2012. 58 excursionistes intrèpids, entre els quals 30 menors, hem anat fins a Castellet per esmorzar al recer de l’atri de l’església de Sant Pere, a les envistes del pantà de Foix i de les muralles fortificades del castell en un dia fresc (no pas gelat) i netíssim.

La corrua de personal ha enfilat el GR-92 i ha començat a guanyar metres pel carener ple de cocons amb aigua fins a cal Balaguer. El panorama ha estat immens, obert, netíssim: des del mar fins a les muntanyes de Prades o les carenes nevades del Prepirineu. Una pista ens ha dut a cal Cremat, on hem visitat el forn de pa i la fresquera, i més amunt hem passat arran de can Cassanyes, en altre temps una masia ramadera i agrícola.

Arribats a la Casa Alta hem habilitat un espai, prop d’una de les entrades, per instal·lar-hi el pessebre amb acolorits personatges de plastilina que els nens i nenes del GMeF va elaborar en el taller del passat 30 de novembre. Per preparar l’espai ha calgut moure algunes bigues i lloses de la casa i tot seguit un bon grapat de mans han començat a col·locar petits arbustos i les figuretes que han quedat molt ben repartides per l’espai habilitat. En acabat, hem cantat la nadala “El 25 de desembre” i hem fet la foto de grup davant l’antiga era de la Casa Alta.

Tot seguit hem continuat l’excursió, que ens ha dut a baixar fins al fondo de la Bovera, amb les balmes de la Bovera uns metres per damunt i grans exemplars de margalló a peu de camí. El GR-92 ens ha conduït fins a Torrelletes, i un grup encara ha continuat caminant fins a Castellet, on ens hem acomiadat fins l’any que ve, quan tornarem a engegar la nostra activitat excursionista.

Que passeu unes molt bones festes de Nadal i Reis.

Podeu veure’n fotografies clicant aquest enllaç.

Aquí podeu consultar el DOSSIER DE L’ACTIVITAT.