Famílies – Pujada del pessebre al castell d’Olivella (Garraf) – 15/12/2013

35a excursió del Grup de Muntanya en Família per pujar el pessebre fet de còdols del Montsant al castell Vell d’Olivella per celebrar el Nadal.

Hem estat un total de 50 excursionistes els que hem anat fins a Olivella per traginar el pessebre fins al cim mateix on s’alcen les restes del castell d’Olivella. Amb els camps ben gebrats hem deixat el poble aturonat darrere nostre i ens hem dirigit cap a mas Muntaner per prendre un camí (amb un toll d’aigua glaçada inclòs) que ens ha dut fins al Barret del Rector. Allà hem pres un sender fins a la font del Rector, i per un corriol ben pujador hem assolit primer les restes de l’església vella de Sant Pere i, poc més amunt, el cim del turó, on hem trobat la torre d’Olivella.

Al recer de la torre, en un petit marge, hem anat instal·lant les figures del pessebre: el naixement, els reis, els pastors amb els seus bens, els regals, el tió i una bona colla de figuretes que han donat un to de color a la pedra calcària de la marjada. En acabat, hem cantat unes nadales i, tot seguit, hem continuat la ruta.

Hem baixat fins a la masia abandonada de cal Vendrell i hem trobat una pista ampla. En aquest punt, una bona colla ha baixat ja cap a Olivella per poder arribar aviat a casa. La resta, ha continuat fins al nucli de Santa Susanna, encimbellat dalt d’un ressalt rocós, i després ha baixat per la riera fins a la cova de Can Muntaner, de parets escarpades.

Aquesta ha estat l’última activitat d’enguany. Us desitgem un bon Nadal i una bona entrada d’any. Ens tornarem a trobar ben aviat.

Mentrestant, podeu veure algunes fotos de la sortida clicant aquest enllaç.

Aquí podeu consultar el DOSSIER DE L’ACTIVITAT.