Famílies – Pujada del pessebre al pic de l’Àliga – 20/12/2015

58a sortida del Grup de Muntanya en Família. Com els darrers anys, avui hem pujat a un cim proper per deixar-hi el pessebre elaborat pels nostres nens i nenes del GMeF. En aquest cas, es tracta del pessebre fet amb pinyes de pi i altres materials que vam muntar el passat divendres 11 de desembre.

Enguany hem pujat al pic de l’Àliga, una talaia comarcal situada sobre el poble de Canyelles, a 460 metres d’altitud. Hem estat 38 excursionistes (18 dels quals menors) que hi hem pujat.

Ens hem trobat tots al Casal de Canyelles per esmorzar i hem pogut veure amb detall l’espectacular pessebre que hi han muntat, amb figuretes que es movien, aigua per tot arreu, una munió de cases de tots els estils i fins i tot un volcà traient fun i una cordada d’escaladors enfilant-se per una paret.

Abans de sortir, el Francesc ens ha fet un avançament de l’excursió i alguns advertiments per tenir en compte. Seguidament, tot el grup ha sortir del poble pel fons del torrent del Pla del Bosc. H havia humitat i el cel estava ben tapat i gris. El sender ens ha dut fins al mas Rossell i, per un altre camí, hem passat a tocar de cal Muntaner. A partir d’aquest punt, hem començat a pujar per un senderó que anava seguint un fondal. El paisatge era de roca calcària, margallons, pinedes de pi blanc amb sotabosc de romaní i carç.

Finalment hem arribat a la Carrerada, just per sota el cim de l’Àliga. Allà hem fet un reagrupament i hem trobat els portadors del pessebre (enguany l’hem pujat fins aquí amb un vehicle perquè era impossible de traginar), que ens l’han lliurat perquè els col·loquéssim al cim. Tota la corrua de caminaires ha pujat fins al punt més alt mentre alguns tallaven els torrons i altres situaven el pessebre davant el vèrtex geodèsic del pic de l’Àliga. Després de la foto de grup, ens hem menjat els torrons (que han desaparegut en tres minuts).

En acabat, el grup de l’Opció Menuts ha emprès el camí de tornada, pel mateix recorregut de pujada, i la resta han anat fins al turó de les Tres Partions (435 m) per baixar per un tarteram fins al coll de cal Deus. Del coll, han baixat una mica més per fer una marrada que els ha situat a frec de la urbanització Les Palmeres i després han recorregut un tram de pista i senders fins a cal Simó, i han fet els darrers metres per una pista asfaltada molt còmode que els ha deixat, novament, a Canyelles.

Podeu veure’n fotografies en aquest enllaç.

Aquí podeu consultar el DOSSIER DE L’ACTIVITAT.