Famílies – Pujada del pessebre al cim de la Talaia (Garraf) – 19/12/2021

116a sortida del Grup de Muntanya en Família. El dia 19 de desembre ens hem trobat 15 excursionistes per tal de realitzar la ja tradicional pujada del pessebre a un cim emblemàtic de la comarca.

Aquest any, tot i que ja l’havíem fet amb anterioritat, hem pujat al cim de la Talaia des del vessant oest i pel corriol, on els corredors de l’antic aplec de Lurdes baixaven durant el cross de la Talaia, que finalitzava a l’ermita de Lurdes.

El matí ha estat bastant gèlid, sobretot mentre ens reunificàvem tots al pàrquing de la casa de colònies Can Foix, situada a la masia de Can Cucurella, ja que l’ombra de la muntanya no deixava veure els raig solars i això ha fet que triguéssim una estona mes en escalfar els “motors”.

Un cop ens hem reunit tots i hem començat a enfilar corriol amunt, ràpidament hem pogut veure els primers raigs solars i això ha fet que de sobte a tothom li comencés a sobrar roba d’abric, ja que hem tingut la sort de compartir un matí molt assolellat.

La pujada l’hem anada fent xino-xano i ha durat al voltant d’una horeta, però quan ens n’hem adonat, ja érem al cim de la Talaia.

Allà hem deixat el pessebre ben arrecerat en unes roques que donen a la cara oest de la muntanya, fins al dia de la Candelera. Després hi hem fet un mos, seguint en tot moment els protocols Covid19, als quals lamentablement ja comencem a estar acostumats.

Com sempre passa, no érem els únics que érem al cim. Hi hem trobat una altra colla d’excursionistes que no han volgut perdre l’oportunitat d’aprofitar un dia tan assolellat per caminar una estoneta per la muntanya.

Un cop acabada la xerradeta típica amb la gent que hem trobat, hem decidit tirar avall pel mateix corriol de pujada, fins arribar de nou al pàrquing de la masia Can Cucurella, on ens esperava un vermut improvisat, on hem pogut acabar de compartir el matí i les experiències viscudes durant el dia d’avui.

Abans de marxar, ens hem desitjat molt bones festes i molt bon any nou.

A tots vosaltres, també: molt bon any 2022!

Aquí podeu veure’n l’ÀLBUM FOTOGRÀFIC.