Famílies – Serra del Port del Comte (Solsonès) – 20-21/06/2015

52a sortida del Grup de Muntanya en Família, el cap de setmana dels dies 20 i 21 de juny, a la serra del Port del Comte, una zona molt més coneguda a l’hivern per anar-hi a esquiar que no pas a la primavera o a l’estiu per fer-hi excursions a peu.

Hem estat 35 excursionistes (16 dels quals menors) que hem sortit de Vilanova el dissabte poc abans del migdia per enfilar carreteres que ens han dut fins a Sant Llorenç de Morunys, des d’on hem pujat fins a la Coma per dinar a les fonts del Cardener, una zona de pícnic ombrejada per arbres alts i refrescada per l’aigua puríssima -i també fredíssima- que brolla molt abundant de la muntanya. Després de dinar, ha calgut rescatar una pilota i uns mitjons que han caigut al riu: el Ventura ha estat qui ha gosat fer un bany de peus que, sens dubte, li haurà millorat la circulació sanguínia.

Després hem pujat cap a l’alberg El Mirador, situat a peu de pistes del Port del Comte. Un cop instal·lats, ens hem desplaçat fins al Parc d’Aventura del Port del Comte, que han obert expressament per a nosaltres. Amb els arnesos ben cordats, ens hem enfilat pels arbres com unes mones i hem fet els circuits verd, blau, vermell i negre, cadascú al seu aire i mirant d’arribar en les millors condicions al final de les tirolines per no topar contra les soques dels arbres, no gaire ben protegides per alguns matalassos massa prims. Hi hem passat una bona estona i en acabat hem tornat a l’alberg on hem sopat amb molta gana (sopeta de galets, amanida i botifarra amb patates). Després de sopar, els nens no han parat de jugar i els grans han fet tertúlia a les taules del menjador. Després, tothom a dormir.

Diumenge ens hem llevat per esmorzar a les 8 en punt i hem sortit a caminar en dos grups. Els de l’Opció Menuts, han pujat amb els cotxes fins a l’aparcament de l’Estivella. Després d’un parell d’intents per camins que no eren els acordats, han trobat la vall que els ha conduït a les amples prades del coll de Tancalaporta. Els de l’Opció General han pujat de valent per prats i boscos fins als Orriets i el mirador del Querol, orientat cap al sud i amb una ampla panoràmica sobre la vall de Lord, el pantà de la Llosa del Cavall (de color verd turquesa) i fins a Montserrat, amb un horitzó massa calitjós. Després han seguit la carena i han travessat el prat Sentinella, per continuar per amples prades d’herba verda fins al coll de Tancalaporta, on ja han trobat alguns nens de l’Opció Menuts que s’enfilaven cap al cim de la serra. Amb força paciència, tothom ha anat guanyant metres i finalment han anat assolint per grupets el Pedró dels Quatre Batlles, situat a 2.386 metres d’altitud, la cota màxima de tot el Port del Comte. La baixada ha estat feixuga, per pistes d’esquí que ara són camins pedregosos i força pendents. Una flota de vehicles ha recollit els caminaires al pàrquing de l’Estivella i hem arribat a l’alberg una horeta més tard del previst. El dinar, però, ha refet tothom (amanida, macarrons i pollastre per als nens i nenes; amanida, fideuà i pollastre per als adults; i, de postres, profiterols amb xocolata…!).

Un cap de setmana una mica atapeït i intens, és veritat, però que ens ha fet conèixer indrets del Port del Comte totalment desconeguts per la majoria de nosaltres, i molt verds gràcies a les pluges de les darreres jornades.

Podeu veure’n fotografies clicant aquest enllaç.

Aquí podeu consultar el DOSSIER DE L’ACTIVITAT.