Famílies – Excursió a la cova de Sant Llorenç i el puig d’en Boronet – 18/12/2011

14a sortida del Grup de Muntanya en Família. Com a activitat prenadalenca que és, hem volgut fer un desplaçament no gaire llarg però que fos complet, i hem anat fins a Sitges per pujar fins a la cova de Sant Llorenç i al puig d’en Boronet o Creu de Sant Isidre. El retorn, l’hem fet per la façana marítima fins a Sitges. Una bona preparació de cara als àpats nadalencs que ens esperen.

Hem estat 29 excursionistes, 12 dels quals menors, que hem agafat el tren a l’estació de Vilanova per baixar a l’andana de Sitges i esmorzar a la plaça d’Eduard Maristany. A les 11 en punt, amb 8 graus de temperatura, ens hem posat en marxa pel pas inferior de la via, el carrer de l’Hospital i per la vora de la urbanització Quintmar fins al mas d’en Puig, on hem pres un camí envoltat de bruc d’hivern ben florit i després un viarany per enfilar-nos de valent fins a la cova de Sant Llorenç. A mesura que hem anat pujant, la panoràmica cap al sud s’ha anat obrint i ens ha semblat veure els Ports de Beseit en la línia costanera i, per suposat, les muntanyes de Prades, el Montmell, el Montagut, les muntanyes de Font-rubí i la línia de la costa amb la Punta de Sitges i els Colls. Un caminet ben traçat per un tarter de pedres calcàries ens ha deixat a la boca de la cavitat.

A la cova de Sant Llorenç, en exploració arqueològica a càrrec del Campus Nord de la Universitat, hi hem trobat un ratpenat fent la becaina, algunes columnes i formacions troglodítiques i hi hem fet una bona parada de cara al panorama extens que s’hi veia des de l’exterior. En acabat, per rasclers típics de la roca calcària del Garraf, hem continuat pujant fins a la carena on hem pogut veure la neu pirinenca, les agulles montserratines i les suaus ondulacions del massís del Garraf. Per trams de vegetació arbustiva i per boscos frondosos hem arribat al puig d’en Boronet, i ho hem aprofitat per visitar la mulassa de pedra seca i la font de cocó que hi ha ben a prop.

El retorn, de cara a la lluminositat del mar, l’hem fet pel GR-92, a tocar de la façana marítima, ben boscosa. Un cop al mirador de la urbanització Llevantina, unes escales i alguns carrers ens han dut fins a la platja de Sant Sebastià, on hem retornat fins a l’estació RENFE per pujar al tren i cap a casa.

En resum, un matí magnífic de bon sol i d’atmosfera molt neta, i una excursió molt completa, amb cova inclosa, que ens ha deixat molt bon regust de boca.

Que tingueu unes bones festes de Nadal, Cap d’Any i Reis. Ens retrobarem al gener. Fins aviat!

Amb aquest enllaç podreu veure’n algunes fotografies.

Aquí podeu consultar el DOSSIER DE L’ACTIVITAT.