Famílies – Ascensió al Puigmal des de Núria (Ripollès) – 20-21/06/2014

41a sortida del Grup de Muntanya en Família. Aquesta, de cap de setmana, ha estat a ple solstici d’estiu, els dies 21 i 22 de juny de 2014.

62 excursionistes del GMeF hem pujat fins a Núria amb el cremallera Puigmal, és clar, i hem fet una visita a les exposicions que hi ha al santuari, a l’audiovisual, a l’església i, sobretot, molts han jugat a l’ampla esplanada d’herba i s’han mullat els peus a l’estany de Núria. Més tard, hem pujat amb el telecabina fins a l’alberg Pic de l’Àliga, on hem planificat les activitats de l’endemà i hem deixat passar les hores pausadament. Després de sopar, hem fet un joc de nit, mentre els pares i mares xerraven ben abrigats a l’exterior.

El diumenge, una colla de 32 ànimes han esmorzat ben d’hora -a 3/4 de 7- i han baixat a peu fins al santuari per enfilar el camí del Puigmal. Amb tres hores justes han fet el cim (2.910 m) passant pel pla de l’Ortigar, la coma de l’Embut -amb diverses congestes de neu i gel- i els darrers pendents, molt durs, fins a l’altiplà que acull aquest cim emblemàtic. Una mica més tard, a 2/4 de 8, ha esmorzat una altra colla, de 30 excursionistes, que han sortit de l’alberg pel camí del Bosc i han enfilat el riuet fins a la jaça de Baix, on han pres el camí de Noufonts fins ben bé a les nou fonts que brollen del terra, a gairebé 2.500 m d’altitud. Després, han saltat cap al torrent de la Coma d’Eina i han tornat cap al santuari, un bon tomb on han vist isards, muflons, cavalls, vaques i congestes de neu, també.

Tots s’han trobat arribant al santuari i han tornat a pujar amb els telecabines per dinar a l’alberg i retornar a Queralbs amb el Cremallera.

Un cap de setmana de bon temps, de bones activitats i molt ben aprofitat.

Podeu veure’n algunes fotografies clicant aquest enllaç.