Famílies – Pujada del pessebre al turó dels Tres Partions – 20/12/2020

108a sortida del Grup de Muntanya en Família. Novament, com ja és tradicional, hem pujat el nostre tradicional pessebre a un cim emblemàtic de la comarca. En aquest cas, el turó dels Tres Partions. Ha estat el dia 20 de desembre i hem estat 18 excursionistes, bastant afamats d’excursions, degut a totes les restriccions de mobilitat que ens estan imposant els governs, de diferents administracions, cosa que ha afectat de forma bastant important la planificació d’activitats d’aquest curs.

Tot i això, a les 8 del matí ens hem trobat al pàrquing del Parc del Garraf, al costat de les pistes d’atletisme, per emprendre el camí cap al mas del Artís. Ha estat un dia una mica fred, a causa de la baixada de temperatures que hem patit aquesta setmana. Però, la veritat, ja tocava que fes una mica de fred, si més no per poder celebrar un Nadal més tradicional…

La ruta que hem seguit és un clàssic. Hem recorregut tot el fondo de les Oliveres i hem vist els diversos forns de calç que hi ha. Ens hem aturat en un que està una mica amagat, però que sense cap mena de dubte és dels més ben conservats de la comarca. Aquest forn està situat a uns 400 metres del començament del fondo, a la riba esquerra, en direcció cap al fondo del Teixidor.

Cal destacar que a l’inici del fondo han instal·lat un tancat amb un toll d’aigua, que és un petit ecosistema creat amb la finalitat de preservar la proliferació de salamandres, un animal en perill d’extinció, però que tindrem la sort de poder veure si ens hi acostem un dia que hagi plogut. Aquests animals tenen el costum de sortir a cercar el seu aliment durant la nit, ja que caminen de forma molt lenta i són una presa fàcil per als seus depredadors. Només surten de nit i quan plou. Així doncs, si un dia en voleu veure, segurament en trobareu al voltant del toll.

Al final del fondo de les Oliveres, hem agafat l’encreuament que ens ha portat cap a l’inici del fondo del Teixidor i el GR 92, que no hem deixat fins al final. Aquest fondo és un dels paratges més bonics i feréstecs de la comarca. Durant gran part de l’any hi ha una humitat persistent, que el fa un espai espectacular, sobretot a l’estiu, quan fora del fondo fa tanta calor.

El fondo del Teixidor ens ha dut directament cap al coll de Cal Deus i només ens ha calgut fer la pujada final fins al cim del turó dels Tres Partions.

Un cop allà, hem fet la típica degustació de torrons, per tal de fer front a la baixada amb garanties.   Seguidament hem fet el retorn passant per un tram del GR 92. Abans d’agafar la baixada que ens duria a l’inici del fondo del Teixidor, hem pres un corriol a l’esquerra, que ens ha conduït directament a l’inici del fondo de les Oliveres, des d’on ja hem agafat la pista fins al punt d’inici de l’excursió.

Aquí podeu veure’n l’ÀLBUM FOTOGRÀFIC.

Aquí podeu consultar el DOSSIER DE L’ACTIVITAT.