Famílies – Ascensió a Sant Jeroni (Montserrat) – 22/04/2012

18a excursió del Grup de Muntanya en Família. Hem tornat a Montserrat, aquesta vegada per fer l’ascensió al cim de Sant Jeroni des del monestir. Hem estat 51 participants, d’entre els quals, 26 eren menors.

De nou, hem utilitzat un autocar per desplaçar-nos fins al punt de sortida, en aquest cas el monestir de Montserrat. Després del viatge, hem esmorzat a peu de monestir i ens hem situat a l’estació inferior del funicular de Sant Joan, que alguns excursionistes han utilitzat per pujar. La resta, han pres el camí de Sant Miquel, força pujador. Després de l’ermita de Sant Miquel, han remuntat una forta pujada enmig de la boira, i després una suau baixada fins al pla de les Taràntules, on s’ha reunit tot el grup per enfilar el camí Nou de Sant Jeroni.

La boira s’ha anat retirant i hem pogut anar veient la Panxa del Bisbe, la Prenyada, la Mòmia i l’Elefant, aixecats damunt el torrent de Santa Maria. Des d’un mirador, hem pogut identificar el pic de l’Àliga i el Montgròs, vells coneguts de la nostra comarca, i més proper, el Cavall Bernat, que s’erigia a l’altra banda de la muntanya. Damunt nostre, la Gorra Frígia. El camí Nou ens ha dut a l’ermita de Sant Jeroni, i l’última rampa ens ha deixat al cim de Sant Jeroni (1.236 m), cota màxima de tot Montserrat.

Hem dinat al redós de l’ermita de Sant Jeroni i després, amb un cel ben encapotat, hem baixat directament fins al pla de les Taràntules, on la majoria han utilitzat el funicular per baixar fins al monestir -ha estat una festa per a petits i grans- i la resta d’intrèpids han fet anar les cames fins a la placeta de Santa Anna i fins al monestir. Una estona de visita lliure i l’aparició d’un helicòpter que ha aterrat al mig del monestir han estat el preludi de la tornada amb l’autocar.

Podeu veure algunes fotografies de la sortida clicant aquest enllaç.

Aquí podeu consultar el DOSSIER DE L’ACTIVITAT.