Famílies – Excursió a la serra del Corredor (Vallès Oriental) – 02/12/2012

24a activitat del Grup de Muntanya en Família, en aquesta ocasió a la serra del Corredor. Diumenge 2 de desembre de 2012, en un dia gèlid que ens ha regalat un paisatge d’arbustos gebrats, camins de tons marronosos i soques pelades de les alzines sureres d’aquesta zona.

Hem estat 40 excursionistes que ens hem desplaçat fins a Vallgorguina. Com que la temperatura era molt baixa, ens hem refugiat al cafè del Casal per esmorzar, i tot seguit hem deixat el poble seguint el sender local C-71 que ens ha fet travessar una zona d’arbustos gebrats i una plataneda d’arbres prims i altíssims. Un paisatge molt forestal i de camins còmodes ens ha dut fins al turonet on s’alça des de fa milers d’anys el dolmen de Pedra Gentil. Des d’aquest punt, hem pogut observar, per damunt de la capa arbòria, el campanar barroc de Santa Eulàlia de Tapioles.

Més endavant hem passat per la masia de can Pradell de la Serra, amb el paller reconvertit en bar i restaurant, i poc més enllà, el grup de l’Opció Menuts ha continuat pel sender local cap a Vallgorguina. La resta, seguint el GR-92, ens hem anat elevant fins al cim on s’alça el santuari del Corredor. La vista s’ha obert de sobte fins a Montserrat, Sant Llorenç del Munt i el Montseny, amb la carena nevada. Al santuari hem dinat i hem descansat, i a l’hora convinguda hem retornat fins a Vallgorguina pel bosc de la Puig, amb moltes alzines sureres pelades, i can Clarenç, casa de colònies.

Podeu veure’n fotografies clicant aquest enllaç.

Aquí podeu consultar el DOSSIER DE L’ACTIVITAT.