Famílies – Taller de figuretes de pessebre – 11/12/2015

El divendres 11 de desembre hem fet el nostre 4t taller de figuretes de pessebre amb un bon grup de nens, nenes, mares i pares que s’han reunit a la segona planta del local social de l’entitat. En aquesta ocasió, hem utilitzat com a material principal pinyes de pi, complementades amb altres materials, com ara roba, pintura, filferro, etc.

Mentre una bona colla treballava al pis de dalt, un grup de pares i mares muntaven el pessebre de l’entitat al vestíbul del primer pis, que enguany té la particularitat de tenir una via ferrada que puja per una paret molt vertical de suro (suro recollit el desembre de 2012 a la serra del Corredor). El caganer, que de seguida ha volgut grimpar per la via ferrada, un cop a dalt no ha gosat a baixar i s’ha quedat atrapat al cim de la muntanya. Encara hi deu ser!

A la sala del segon pis s’han anat elaborant figuretes de tota mena: àngels, camells, ovelles, pastors, reis, galls, el naixement, un caganer contundent, el ja clàssic pescador de melena espessa i fins i tot un ratolí menut. Posteriorment, les figuretes s’han anat enganxant sobre una base per poder-les agrupar i traginar amb més facilitat.

Un treball excel·lent amb l’objectiu de passar una estona instructiva i fantasiosa per, dies després, instal·lar el pessebre al cim del puig de l’Àliga.

Recordem aquí que l’any 2012 vam fer les figuretes amb plastilina, que vam pujar fins a la Casa Alta; el 2013, amb còdols recollits al Montsant, que vam pujar fins al castell d’Olivella, i l’any passat, amb taps de suro, que vam situar a la Creu de la Talaia.

Podeu veure fotografies del taller en aquest enllaç.