Famílies – Cap de setmana a la vall d’Àger (Noguera) – 21-22/05/2022

121a sortida del Grup de Muntanya en Família. En aquesta ocasió, ens hem desplaçat fins a la vall d’Àger, a la comarca de la Noguera, a tocar de la serra del Montsec, per passar el cap de setmana dels dies 21 i 22 de maig. En total, hem participat de les activitats 44 excursionistes de 15 famílies, en un cap de setmana assolellat i sense vent, amb temperatures més altes que les pròpies de l’època.

El dissabte a la tarda ens hem agrupat a la població d’Àger, on hem fet una activitat dirigida als més menuts al Parc Astronòmic del Montsec, que ens ha permès conèixer de primera mà els planetes del nostre sistema solar i com és la nostra estrella (el sol) respecte les altres.

A la nit, després de sopar, el Jordi Minella ens ha fet una fantàstica explicació del comportament dels planetes i del nostre satèl·lit, la lluna, que no ha deixat ningú indiferent. Després, hem fet una exploració a l’exterior de com identificar l’estrella Polar i com identificar les constel·lacions més importants, una classe magistral, tot un plaer per a les nostres oïdes.

Hem fet nit a la casa de colònies Vagons d’Àger, on les habitacions són vagons de tren restaurats, amb lliteres, on la mainada ha gaudit d’allò més.

El diumenge ens hem llevat d’hora per evitar les hores de més calor, i cap a les 11 ja érem a Millà, de camí cap al puig de Millà.

La ruta ha estat acompanyada d’altes temperatures, però la cova del Biot del Peraire ha fet que reviféssim i recuperéssim sensacions.

Un cop al cim del puig de Millà, hem fet un petit descens cap a unes magnífiques vistes del pantà de Canelles i de tot el Pirineu.

Després de xalar dels paisatges prepirinencs, hem tornat al poble pel mateix camí que ens ha portat fins al cim.

Un cop reagrupats, hem reprès el viatge de tornada cap a Vilanova i la Geltrú.

Aquí podeu veure’n l’ÀLBUM FOTOGRÀFIC.