Famílies – Excursió per la zona volcànica de la Garrotxa – 27/10/2013

33a excursió del Grup de Muntanya en Família per anar fins a la zona volcànica de la Garrotxa i conèixer el volcà de Santa Margarida, Sant Miquel de Sacot i la famosa fageda d’en Jordà, que a aquestes alçades de l’any encara era ben verda, sense els colors ocres de la tardor.

Hem estat 72 excursionistes (38 menors) els que hem pujat a l’autocar (més una família amb cotxe) i hem enfilat la carretera cap a la Garrotxa (amb pana inclosa, que s’ha resolt com per art d’encantament).

L’autocar ens ha deixat a l’àrea de Santa Margarida i hi hem esmorzat. En acabat, de seguida ens hem enfilat per un camí força pujador fins al volcà de Santa Margarida. Per entrar al fons del cràter, ha calgut baixar fins a l’ermita de Santa Margarida, situada al bell mig, on hem trobat una bona colla d’excursionistes d’Olot.

Fent rotllana (com el cràter), cada família s’ha anat presentant, perquè tothom es conegués, i tot seguit ens hem enfilat de nou per un vèrtex del cràter i hem baixat per un sender fins al peu de la muntanya. Un camí ample ens ha dut al petit nucli de Sant Miquel de Sacot i poc més enllà hem entrat ja a la fageda d’en Jordà, encara amb els colors verds de l’estiu.

A mitja fageda, hem entrat a la fàbrica de iogurts del mateix nom i després hem acabat de travessar aquest bosc tan singular fins a l’àrea de lleure de Can Serra, on hem trobat l’autocar i on hem dinat.

En resum, una excursió molt bonica, amb un ambient relaxat i divertit, que ens ha dut a conèixer un nou racó del país.

Podeu veure’n algunes fotos clicant aquest enllaç.

Aquí podeu consultar el DOSSIER DE L’ACTIVITAT.