Joves – Ruta amb BTT i circuit d’orientació (Garraf) – 5/02/2017

3a sortida del Grup de Joves, diumenge 5 de febrer de 2017, malgrat el temps plujós de primera hora del matí, que ens ha fet endarrerir 1 hora la sortida.

Avui hem fet una activitat diferent i multidisciplinar. Ens expliquem: ruta amb BTT i circuit d’orientació a peu!!!!

Hem estat 11 joves (la Fiona Bel, el Jan Cabutí, el Guiu-Arnau Estéllez, el Miquel Martí, el Roger Martí, el Pau Minguet, la Laia-Wayra Ortin, el Pau Ortin, el Martí Peñaranda, el Bernat Pérez i el Joan Recasens), 4 monitors (l’Albert, el Dani, el Joan i el Xavier) i 2 pares ciclistes de BTT que ens han ajudat molt (el Jordi Martí i el Josep Martí).

A 2/4 de 10, quan el front de pluges ja ha marxat, ens hem trobat a l’aparcament de l’hospital de Sant Antoni. Hem donat les indicacions necessàries i el conjunt vistós i acolorit de 15 ciclistes hem sortit pel camí dels Escalons i hem continuat pel camí de Mas Tapet fins travessar la C-32 per sota. Novament per un túnel, hem empalmat amb el camí del Mas de l’Artís i hem baixat fins al camí Ral, que hem pres cap a llevant per la masia Cabanyes i la masia d’en Frederic. Per sota la C-15, hem continuat cap a la Torre del Veguer i la masia de la Serra. Per sota can Ramonet i la Masieta, hem arribat al nucli de Sota-ribes. Allà hem hagut de fer un curt tram de carretera i continuar pel camí de Puigmoltó. Passat aquest nucli, hem trobat els dos altres monitors que ja tenien a punt el circuit d’orientació i que han quedat sorpresos al veure que el grup de ciclistes havíem fet la ruta amb un temps rècord!!!!

Els ciclistes hem pogut aparcar les bicicletes i descansar una mica mentre fèiem un mos o bevíem aigua. L’organització havia instal·lat alguns tamborets per poder descansar, una bossa per a les deixalles i una garrafa d’aigua per poder omplir els bidons o beure’n amb l’ajut d’uns gots. Tot seguit, des de la taula de control instal·lada en una esplanada, sota uns pins, ha començat la prova d’orientació, en grups de 2 o 3 joves, que consistia a trobar 20 balises distribuïdes pel bosc amb l’ajuda d’un mapa (on apareixien les balises marcades) i amb un temps determinat. Quan trobàvem una balisa, havíem de marcar la fitxa de pas, tal com podeu veure en un dels vídeos. El resultat ha estat molt bo, tant pel que fa a la quantitat de balises localitzades com per la cooperació entre els membres de cada equip.

Quan hem acabat la prova d’orientació hem descansat una estona més i hem reprès la marxa de BTT pel bosc on havíem fet la prova d’orientació. Després hem passat per la masia dels Cocons, el mas Xoriguera i, per l’antiga carretera de Solers, hem fet cap a un camí paral·lel a la C-31 que ens ha dut al nucli urbà de Vilanova. Per diverses rambles hem desembocat novament a la ronda Ibèrica i a les 2 del migdia hem arribat novament a l’aparcament de l’hospital.

Un matí molt intens i molt ben aprofitat! Felicitats a tots els qui hi heu participat!!!!

Podeu veure’n algunes fotografies i vídeos si cliqueu aquest enllaç.